Novice

Izbor v moško mladinsko reprezentančno ekipo

objavljeno: 20. mar. 2019 00:17 avtor: Anže Zorman   [ posodobljeno 20. mar. 2019 00:30 ]

Po dveh mesecih premora so se fantje ponovno zbrali za reprezentančno akcijo, saj je bil čas za 2. selekcijski trening za izbor v moško mladinsko reprezentačno ekipo. Fantje in punce namreč letos poleti odpotujejo na Poljsko, kjer bodo v okviru Evropskega mladinskega prvenstva (EYUC) branili slovenske barve v divizijah U20 moški, U20 ženske ter U17 moški. 
Uvodni trening so vse tri ekipe že opravile, tako da se sedaj že pojavljajo prvi obrisi končne ekipe, ki bo zastopala Slovenijo na omenjenem dogodku. Na sončnem Pobrežju se je 16.3.2019 zbralo dobrih 30 mladincev, ki se borijo za mesta v ekipi. Urnik je bil kar natrpan, po opravljenem ogrevanju je sledilo testiranje, kjer so se preizkušali v špritu na 40 metrov, skoku v višino, 3 cone drillu ter še nekaterih drugih "poligonih", ki so preverjali njihove sposobnosti. Na koncu dneva je bil čas za igro, kjer so morali pokazati, kako se prilagajajo na nove soigralce ter na katerih položajih se znajdejo najbolje. 
V upanju, da jim uspe priboriti eno izmed 20 mest, bodo fantje trenirali v lastnih klubih in šolskih ekipah, naslednji skupen dogodek pa jih čaka že aprila, ko se bodo pomerili z ekipami iz regije na EYUCupu na Dunaju.

Žiga Orešič, pomočnik selektorja U20 moške reprezentancePlay Date, Gradec, Avstrija

objavljeno: 19. mar. 2019 01:32 avtor: Frizbi Zveza Slovenije   [ posodobljeno 20. mar. 2019 00:46 ]

Na vikend 9. do 10. marca smo se kot junior ekipa z imenom Chicken Nuggets udeležili dvodnevnega junior U20 turnirja Play Date v Gradcu, kjer smo osvojili prvo mesto. Prvi dan smo vse tekme do večera zmagali z lahkoto (HuskEZ iz Dunaja, Mosquitoes iz bližine Dunaja, Styrian Sparrows iz Felbacha). Bolj zanimiva in napeta tekma je bila zadnja sobotina tekma turnirja proti Catchup Juniors iz Gradca, ki smo jih vseeno uspeli premagati za 4 točke. Prvi dan smo tako končali neporaženi. Naslednji dan smo imeli še dve “jutranji” tekmi proti Vienna Foxes in ekipi iz Linza, s katerimi nsmo imeli večjih težav. Neporaženi smo se uvrstili v finale proti domači ekipi Catchup. Prvih nekaj minut smo bili nezbrani, vendar nas je naš trener Matic Kuselj, postavil nazaj na noge. Tekmo smo dobili z izzidom 9:2.
Aurora Lešnik, Chicken Nuggets


WEIZ MY AGE AGAIN, Weiz, Avstrija 2. in 3.3.2019

objavljeno: 12. mar. 2019 00:44 avtor: Anže Zorman   [ posodobljeno 12. mar. 2019 00:56 ]

Moj prvi turnir izven Slovenije in drugi nasploh, noro!

Komplikacije so se pojavile že na poti v Weiz, v bistvu že kar v Celju, kjer je kombi z našimi osmimi puncami obtičal zaradi slabih gum in še zaradi drugih težav. Punce so se znašle in se ob čakanju na nov kombi spoprijateljile z zaposlenimi na bencinski črpalki. Za boljše razpoloženje so tudi nekaj zapele in to jim je pomagalo ohraniti motivacijo, da pridejo še isti večer varno v Weiz. Okoli 23.30 jim je to tudi uspelo. Jaz in moji trije sopotniki smo medtem že 2 uri v telovadnici počivali in se veselili, da nismo šli s kombijem. Po zabavni poti in vseh pripetljajih, je prišel čas za spanje. Prvi dan turnirja se je začel za To mi deli punce zgodaj, saj smo prvo tekmo imele že nekaj pred 9h zjutraj. Pred tekmo nas je ena izmed soigralk razveselila z novico, da so naše prve tekmice avstrijske državne prvakinje. Dejstvo, ki v ekipi sploh ni povzročilo slabosti in nervoze. Ampak igrale smo super. Prvič smo stale skupaj na parketu v takšni zasedbi, tri izmed enajstih novinke in tri novopečene mamice, rezultat pa 8:11. Samo tri pike so nas ločile od izenačenja, kar se nam je vsem zdelo precej vzpodbudno. Mogoče celo preveč, saj smo naslednjo tekmo odigrale tako slabo, da večino časa nisem vedela, kaj se dogaja in kaj moram na igrišču početi. Po tekmi je sledil prvi sestanek ekipe, kjer nas je trener dobro okregal. Razpoloženje je padlo, a se je po parih toplih sendvičih ponovno dvignilo, tako da smo naslednje tekme odigrale dosti boljše in eno tekmo uspele celo zmagati. Dvakrat smo izgubile le za eno točko, tako da smo bile na koncu dneva vseeno kar zadovoljne z napredkom in komunikacijo na igrišču. Pred večerjo smo dokončale še naš večerni kostum, ki je bil sestavljen iz smajlijev, bomb in številk, saj smo predstavljale igro minolovec. Zelo navdušen in zagret igralec naše igre je bil Matic iz Maribor Ultimate, ki pa na žalost po dveh poskusih še vedno ni uspel zmagati. Poskušali so tudi drugi, a zmagovalca vseeno nismo dobili. Večer smo po okusni večerji nadaljevali v prostoru za zabavo, a ker nam nemški rap ni bil najbolj všeč, smo se preselili nazaj v dvorano in v prostoru za zajtrk nadaljevali druženje ob balkanskih melodijah in srbskem kolu. Naslednje jutro smo imele še dve tekmi, od tega smo eno zmagale in bile na koncu zadovoljne z 10. mestom na našem prvem skupnem turnirju v prenovljeni zasedbi. Po odličnem kosilu smo se odpravili domov.

Weiz my age again, hvala za zabavno izkušnjo in lepe spomine, dobro večerjo in nekaj angleške muzike v vašem repertuarju. Hvala pa tudi moji ekipi To mi deli za noro vzdušje in podporo iz sideline-a in trenerju za super napotke ter krepitev ekipnega duha.

Kaja Crepinšek , ŠD FrizmiDRŽAVNO PRVENSTVO 2017

objavljeno: 18. sep. 2017 06:23 avtor: Urška Kur

Jeseni vsako leto poteka državno prvenstvo. Tokrat ga organizira mlad in svež klub Bistrica Ultimate.

V soboto, 23. 9. 2017, se bodo v Slovenski Bistrici pomerile slovenske ultimate ekipe v moški in tudi letos v ženski diviziji. V moški diviziji bo naslov branila ekipa Frimet, v ženski pa ekipa Cosmo deklet.

V nedeljo, 24. 9. 2017, pa nas na Pragerskem čaka še boj za naslov državnega mixed prvaka. Naslov bo letos poskušal ubraniti Frizmi.

Čaka nas zanimiv in ultimata poln vikend! Se vidimo!

KONEC TEKEM SKUPINSKEGA DELA - EYUC 2017

objavljeno: 7. avg. 2017 23:48 avtor: Urška Kur   [ posodobljeno 8. avg. 2017 05:51 ]

Za nami so prvi trije tekmovalni dnevi Evropskega mladinskega prvenstva v ultimate frizbiju v Veenendaalu na Nizozemskem. Slovenijo zastopata ženska in moška U20 ekipa, ki sta se na prvenstvo podali prvič.

V Veenendaal sta ekipi prispeli v soboto zjutraj. Nastanili sta se v telovadnici, skupaj s še tremi drugimi državami. Popoldne jih je čakala otvoritvena parada in prireditev v središču mesta. Ponosno so zapeli slovensko himno in visoko vihteli slovensko zastavo. Tudi letos so med množico mladih izstopali s svojim glasnim navijanjem, petjem in zabavnimi igricami. Po otvoritvi so si ogledali otvoritveno tekmo Italijank in Nizozemk, nato pa hitro zlezli v postelje.

Prvi tekmovalni dan sta obe ekipi igrali dve tekmi, prvo ob 11:30 in drugo ob 17:30. Fantje so zaigrali proti Švedom, punce pa proti Švicarkam. Obe tekmi sta se končali s porazom naših ekip, ampak ju to ni ustavilo, da na drugi tekmi ne bi dali vse od sebe. Punce so premagale Belgijke, fantje pa po zelo napeti tekmi ekipo Špancev. Prvi tekmovalni dan sta ekipi zaključili z izkupičkom 1 zmage in 1 poraza.

V ponedeljek sta ekipi zaigrali svoji zadnji tekmi v skupinskem delu, in sicer punce proti Slovaški in Nemčiji, fantje pa proti Poljski in Avstriji. Punce so dan začele več kot odlično, saj so Slovaško premagale z rezultatom 15:5. Na drugi strani pa so fantje zjutraj doživeli poraz proti Poljski, igre pa niso znali popraviti niti za tekmo z Avstrijci, ki so jo po obetavnem začetku izgubili. Punce so drugo tekmo igrale proti Nemkam in jim vse do konca konkurirale. V drugem polčasu so celo izenačile na 9:9, na koncu pa so morale priznati premoč Nemk in so izgubile s 15:10.

Danes se bodo začele tekme, ki bodo ekipe že usmerile proti njihovi končni uvrstitvi. Tako so fantje napredovali v 'lower pool' in se bodo danes pomerili z Belgijci. Punce so se uvrstile v 'middle pool' in jih danes čakata tekmi proti Italijankam in Švedinjam. Za več sprotnih informacij, utrinkov s prvenstva in prenose tekem, obiščite spletno stran http://www.ultimatemladih.si/ ali pa FB Slovenskih reprezentanc.

URNIK IN PRENOS TEKEM (EYUC)

objavljeno: 29. jul. 2017 11:26 avtor: Urška Kur   [ posodobljeno 29. jul. 2017 11:27 ]

Organizatorji tekmovanja so že objavili urnik tekem za Evropsko mladinsko prvenstvo. Naši reprezentanci se bosta na igrišče prvič podali v nedeljo, 5. 8. 2017, ob 11:30 uri. Punce bodo zaigrale proti Švici, fantje pa proti Švedski. Urnik bosta reprezentanci sproti objavljali tudi na njihovi FB strani https://www.facebook.com/u20ultimateslo.

(Klikni na sliko za povečavo.)

Letos bo prvenstvo možno spremljati tudi preko računalnikov, spletna stran Fanseat je namreč omogočila livestream tekem, ki se bodo igrale na igrišču št. 1 in igrišču št 2. Tako bo možno spremljati tudi naše junake, in sicer v nedeljo, fante ob 11:30 uri, punce pa ob 17:30.

Povezave do prenosa v živo lahko najdete v priloženem dokumentu.

GENERALKA U20 PRED EYUC

objavljeno: 29. jul. 2017 11:08 avtor: Urška Kur

Reprezentanci sta pretekli vikend opravili še zadnji pripravljalni vikend, ki je tudi tokrat potekal na Pobrežju. Program je obsegal predvsem trening zadnjih malenkosti, ki bodo pomembne na Evropskem prvenstvu. Tako so punce vikend namenile ponavljanju svojih nalog na igrišču, utrdile so consko obrambo, pozabile pa niso niti na znanje in uporabo pravil. V nedeljo so dvakrat zaigrale proti avstrijski ekipi Eyecatchers. Prvič pred in drugič po video analizi, v kateri sta trenerja izpostavila njihove šibke točke in opozorila na možne izboljšave.

Fantje pa so vikend preživeli osredotočeni na igro, saj so v soboto dvakrat zaigrali proti ekipi 'All Stars' Slovenije, ki je bila sestavljena iz slovenskih članskih igralcev. Tako kot punce, so tudi oni opravili video analizo, po kateri se je njihova igra opazno izboljšala. Nedeljo so izkoristili za druženje in krepitev ekipnega duha, saj so dan preživeli v bazenu in ne na igrišču.

Pred reprezentanti je še nekaj manj kot teden dni časa, da do konca izpilijo svojo fizično in psihološko pripravljenost. Karavana mladih igralcev se v Dobrecen odpravlja v petek, 5. 8. 2017. V soboto bodo sodelovali na slavnostni otvoritvi prvenstva, v nedeljo pa se začne zares.

Navijajte za naše mlade reprezentante in jih spremljajte na njihovi uradni FB strani: https://www.facebook.com/u20ultimateslo/

Veseli bodo vsake spodbudne besede!


Slovenski U20 reprezentanci v avgustu na EYUC

objavljeno: 20. jul. 2017 23:59 avtor: Frizbi Zveza Slovenije

Letos se slovenski mladinski ultimate ponaša kar s tremi reprezentancami: moško mladinsko U17 reprezentanco in moško ter žensko mladinsko U20 reprezentanco, ki bosta nastopili na Evropskem mladinskem prvenstvu (EYUC) v Veenendaalu na Nizozemskem.

V začetku avgusta, natančneje med 5. in 11. avgustom, se bosta pomerili proti ekipam iz 20 različnih držav, ki se bodo vse borile za čim višjo uvrstitev na prvenstvu.

Naši izbrani vrsti tudi letos vodijo trenerji Blaž Jakopin in Matic Kuselj (moška reprezentanca) ter Luka Banović in Jernej Mihelač (ženska reprezentanca).

Mladi borci, ki sestavljajo reprezentanci pa so:


Moška mladinska U20 reprezentanca

Alen Pihler
Anej Petan
Anže Tršavec
Erik Rihter
Marko Sarić
Martin Zonta
Miloš Lazić
Nace Roter
Urban Peklar
Žiga Orešič
Aljaž Jabločnik
Minič Aljoša
Andrej Špiler
Gal Kebrič
Jakob Vidmar
Lan Gligorič
Marko Turk
Matic Kermc
Žan Zafošnik
Žan Zemljič
Domen Trope
Gašper Kapel
Klemen Knez
Matic Brdelak


Ženska mladinska U20 reprezentanca

Aurora Lešnik
Lara Miklič
Luna Mariko Petrovič
Nina Kotnik
Nina Repnik
Patricija Vrentuša
Pika Kuselj
Sabina Rožac
Stela Kušar
Zarja Skrjanec

V drugem izboru so bile sprejete tudi:

Dana Kocijančič
Dea Fackovič
Eva Babič
Lara Števančec
Maja Purg
Mia Breberina
Nika Crnkovič
Nika Lesjak
Nika Mulec
Sanja Kopše
Satja Sajko
Zala Perovšek Tribušon
Mojca Marušič
Hana Cerovšek

U17 Evropski pokalni prvaki!

objavljeno: 17. jul. 2017 01:37 avtor: Frizbi Zveza Slovenije   [ posodobljeno 21. jul. 2017 00:00 ]

Zgodovinsko prvo zlato v ultimate frizbiju za Slovenijo

Slovenska mladinska U17 reprezentanca je na evropskem pokalu v ultimate frizbiju, ki je potekal med 13. in 16. julijem v Debrecenu, dosegla prvo zlato za svojo državo.

Ekipa se je nepremagana po skupinskem delu v finalu pomerila z reprezentanco Poljske, katero je v prvem polčasu nadvladala in povedla z rezultatom 7-3. Poljski fantje pa nikakor niso obupali in po nekaj izvrstnih obrambah rezultat izenačili na 7-7. Zadnjo točko so Slovenci priigrali v dramatičnem napadu z atraktivno podajo Bistričana Primoža Podlesnika na mladega Ptujčana Martina Murka, ki je disk suvereno ujel v zraku nad svojim obrambnim igralcem za prvo slovensko zmago na evropskih tekmovanjih.

Slovenska U17 reprezentanca je zmagala tudi nagrado za športni duh, ki jo prejme ekipa z najvišjim rezultatom medsebojnega točkovanja športnega duha. Športni duh se točkuje v petih kategorijah: poznavanje in uporaba pravil, izogibanje telesnega kontakta, poštenost in fair-play, pozitivni odnos in samokontrola ter medsebojna komunikacija. 

Prve tri uvrščene ekipe v moški U17 diviziji:

  1. SLOVENIJA
  2. POLJSKA
  3.  AVSTRIJA

Prve tri uvrščene ekipe v moški U17 diviziji po rezultatih športnega duha:

  1. SLOVENIJA
  2. POLJSKA
  3. SLOVAŠKA

Čestitke!POMOČ MLADINSKIM REPREZENTANCAM

objavljeno: 9. jan. 2016 10:10 avtor: Blaz Jakopin   [ posodobljeno 9. jan. 2016 10:10 ]

Od danes lahko vsi, ki želite pomagate slovenskim mladinskim reprezentancam donirate poljubno vsoto na naši spletni kampaniji za zbiranje sredstev:

http://igg.me/at/42gSRvCZdRg

Zbrana sredstva bomo na FZS porabili za plačilo:

- kotizacije na prvenstva,
- nastanitve na prvenstvu in turnirjih,
- hrane/obrokov na prvenstvu in turnirjih,
- dresov in opreme in
- transportnih stroškov.

Hvala vsem za pomoč pri pisanju naše zgodbe!

Trenerski štab 

1-10 of 28