Novice


Bibione 2019

objavljeno: 13. maj 2019 22:44 avtor: Frizbi Zveza Slovenije

Letošnji turnir Bibione smo v ŠD Frizmi zastavili nekoliko drugače. Ker se je v zadnjih letih naše članstvo razširilo, smo odšli na mivko v družinskem krogu. Poleg 13 igralcev smo imeli še 8 otroških navijačev. Ko smo v petek zvečer prispeli v apartmaje smo izvedeli, da nam prva sobotna tekma odpade. Tako smo se naslednje jutro podružili še na kavi pred apartmaji, nato pa skupinsko odšli na s soncem obsijana igrišča. Vreme je nakazovalo super dan za pravo ultimate igro na igriščih in izdelavo gradov ob igriščih. Prvo tekmo smo žal izgubil, toda drugo zmagali. Med zadnjo tekmo pa se je vreme začelo slabšati, kar je morda vplivalo tudi na našo igro, kajti zopet smo izgubili. Vendar pa nas dogajanje na igrišču ni spravilo v slabo voljo, kajti zvečer smo se počastili z žarom. Saj smo le bili na morju. Naslednje jutro je obetalo slabo vreme. Vreme je za prvo tekmo še zdržalo, vendar je popoldne popustilo, tako da smo zadnjo tekmo predali. Ker je bilo vreme res neugodno za nadaljevanje turnirja, so organizatorji vse skupaj predčasno zaključili. Frizmi smo turnir končali na 10. mestu. Popoldne se je večina odpravila domov, nekaj članov pa je na morju še čakalo sonce.
Eva Belčič, ŠD Frizmi

Paganello

objavljeno: 24. apr. 2019 23:15 avtor: Frizbi Zveza Slovenije   [ posodobljeno 24. apr. 2019 23:16 ]

Pretekli vikend smo nekateri igralci Cosmota preživeli v Riminiju na beach turnirju Paganello. Igrali smo skupaj z Italijani za ekipo Cotta street Slovenian golden buffalo in izmed 68 ekip dosegli odlicno 3. mesto. Kljub močnemu vetru in glavi polni mivke lahko rečem, da je bil ta turnir eden iz med mojih boljših v vzdušju tako na kot tudi izven igrišča. Ne glede na to, da smo v takšni zasedbi igrali prvič, smo pokazali odlično igro in presenetljivo uigranost.
Luna Mariko Petrovič, Cosmo Maribor


Prve priprave slovenske članske mixed reprezentance

objavljeno: 16. apr. 2019 23:45 avtor: Frizbi Zveza Slovenije

Pretekli vikend je imela članska mixed ekipa prve priprave na Evropsko prvenstvo.
V soboto smo trenirali v Mariboru na Pobrežju. Najprej smo se vsi zbrali in nato šli na igrišče trenirat dopoldanski del, ki je bil namenjen napadu. Ko smo končali, smo si vsi skupaj pripravili kosilo, ga pojedli, se podružili in oddahnili, nato pa je sledil popoldanski sklop, ki je bil namenjen obrambi. Na koncu je sledila igra. Namen priprav je bil naučiti se nekaj novih stvari, taktik, predvsem pa se med seboj povezati in spoznati, saj prihajamo iz različnih ekip in še nismo uigrani.
V nedeljo smo se odpravili v avstrijsko mesto Feldbach. Cel dan je deževalo, vendar nas to seveda ni ustavilo. Dopoldansko in popoldansko tekmo smo igrali po svojih najboljših močeh, bili sta zelo napeti. Trajali sta 90 min oz. do 15 točk. Obe zmagi so si priborili Avstrijci, prvo z rezultatom 11:15 in drugo 9:15.
Vikend je bil produktiven, poučen in naporen in komaj že čakamo na naslednje priprave, ki bodo junija in pa na naslednji pripravljalni turnir, kjer se bomo še bolj povezali, uigrali in se še več naučili.

Sabina Rožac, Nuclear Discs


Žensko in moško dvoransko državno prvenstvo 2019

objavljeno: 9. apr. 2019 23:26 avtor: Frizbi Zveza Slovenije

Letošnje leto smo državno dvoransko prvenstvo v kategoriji open/women priredili v Krškem. Potekalo je v nedeljo, 24. 3. 2019 s pričetkom tekem ob 9.00. Tekme so trajale 22 minut, zato smo turnir zaključili s podelitvijo ob 18.00. Fantje so igrali po tekmovalnem sistemu Single Round Robin, sodelovalo je 6 ekip; dekleta pa po sistemu Double Round Robin, sodelovale so tri ekipe.

Rezultati Women divizije:

1. mesto Cosmo Women
2. mesto To Mi Deli
3. mesto Nuclear Discs
SOTG nagrado so si priborile To Mi Deli

Rezultati Man divizije:

1. mesto Cosmo Men 2
2. mesto Cosmo Men 1
3. mesto Frizmi
4. mesto Nuclear Discs 1
5. mesto Rubber Duckies
6. mesto Nuclear Discs 2
SOTG nagrado so si prislužili Nuclear Discs 2

Naša igralka Anja Kmetec trenira pri Nuclear Discs že eno leto. Udeležuje se vseh treningov in tekmovanj, tekmovala je tudi na državnem prvenstvu v women diviziji.

 "Prva tekma proti To Mi Deli je bila nekakšna budnica. Igra je bila ves čas napeta in mislim da smo se prav vse pošteno naigrale. Čeprav smo prvo tekmo izgubile, smo vseeno z igrišča odšle nasmejane, saj že dolgo nismo igrale skupaj in v tako velikem številu. Drugo tekmo smo igrale proti Cosmo Women. Tudi druga tekma je bila napeta, čeprav rezultat tega mogoče ni pokazal. Zopet smo kljub porazu bile še vedno dobrovoljne in vesele, da smo igrale v women kategoriji. Celoten dan je bil zelo lepa izkušnja, saj je pravi užitek igrati v ženski ekipi samih Krčank."

Sabina Rožac, Nuclear Discs

2. selekcijski treninga za žensko U20 reprezentanco

objavljeno: 9. apr. 2019 23:24 avtor: Frizbi Zveza Slovenije

V nedeljo 7.4. 2019 smo punce imele 2. selekcijski trening za slovensko U20 reprezentanco. Ob 8.30 uri smo se zbrale na igrišču, ob 9h pa smo že igrale minija za ogrevanje. Celoten dopoldanski del smo trenirale mete, "fake" in timing pri metih, temu pa je sledil daljši odmor za hrano in team bonding. Popoldan smo delale na sami obrambi v igri in prepoznavanju smeri napadalca. Vmes je začelo deževati, vendar nas to ni ustavilo, le bolj smo se morale potruditi pri lovljenju diska. Na koncu je sledila igra 7na7, s čemer smo zaključili zelo naporen dan. Naslednja postaja, EYUCup na Dunaju. "
Nina Kresnik, ženska mladinska reprezentanca
U17 moški reprezentančni trening

objavljeno: 9. apr. 2019 23:14 avtor: Frizbi Zveza Slovenije   [ posodobljeno 9. apr. 2019 23:18 ]

V nedeljo 17.3. smo se s fanti iz reprezentance U17 dobili na našem prvem skupnem treningu. Tokrat smo vse skupaj prestavili v okolico Krškega, natančneje v Leskovec pri Krškem. Fantje so se na treningu borili proti močnemu vetru, kar sva z Maticem vzela kot odlično priložnost, da se naučimo, kako igrati v takšnih pogojih. Fantje so najprej potrebovali par minutk, da so se privadili na vetrovne razmere, vendar so meti kmalu stekli in je trening do konca potekal brez večjih težav. Skozi trening smo potrenirali veliko načinov odkrivanja ter ponovili vse vzorce reševanja. Proti koncu smo si vzeli kakšno minutko več za igro, saj je zelo pomembno, da se fantje navadijo igrati drug ob drugem. Konec aprila je vedno bližje in tako se približuje tudi naš prvi veliki turnir v sezoni in sicer evropski pokal, ki bo letos potekal na Dunaju. Na tem turnirju želimo fante predvsem spoznati s tem, kako je igrati na velikem turnirju, saj je to za nekatere sploh prvi večji turnir. Za tem bomo imeli še nekaj treningov ter priprave za naš največji turnir v sezoni, ki bo potekal v sredini avgusta na Poljskem in sicer evropsko mladinsko prvenstvo.
Anej Petan, pomočnik selektorja moške U17 reprezetance
Izbor v moško mladinsko reprezentančno ekipo

objavljeno: 20. mar. 2019 00:17 avtor: Anže Zorman   [ posodobljeno 20. mar. 2019 00:30 ]

Po dveh mesecih premora so se fantje ponovno zbrali za reprezentančno akcijo, saj je bil čas za 2. selekcijski trening za izbor v moško mladinsko reprezentačno ekipo. Fantje in punce namreč letos poleti odpotujejo na Poljsko, kjer bodo v okviru Evropskega mladinskega prvenstva (EYUC) branili slovenske barve v divizijah U20 moški, U20 ženske ter U17 moški. 
Uvodni trening so vse tri ekipe že opravile, tako da se sedaj že pojavljajo prvi obrisi končne ekipe, ki bo zastopala Slovenijo na omenjenem dogodku. Na sončnem Pobrežju se je 16.3.2019 zbralo dobrih 30 mladincev, ki se borijo za mesta v ekipi. Urnik je bil kar natrpan, po opravljenem ogrevanju je sledilo testiranje, kjer so se preizkušali v špritu na 40 metrov, skoku v višino, 3 cone drillu ter še nekaterih drugih "poligonih", ki so preverjali njihove sposobnosti. Na koncu dneva je bil čas za igro, kjer so morali pokazati, kako se prilagajajo na nove soigralce ter na katerih položajih se znajdejo najbolje. 
V upanju, da jim uspe priboriti eno izmed 20 mest, bodo fantje trenirali v lastnih klubih in šolskih ekipah, naslednji skupen dogodek pa jih čaka že aprila, ko se bodo pomerili z ekipami iz regije na EYUCupu na Dunaju.

Žiga Orešič, pomočnik selektorja U20 moške reprezentancePlay Date, Gradec, Avstrija

objavljeno: 19. mar. 2019 01:32 avtor: Frizbi Zveza Slovenije   [ posodobljeno 20. mar. 2019 00:46 ]

Na vikend 9. do 10. marca smo se kot junior ekipa z imenom Chicken Nuggets udeležili dvodnevnega junior U20 turnirja Play Date v Gradcu, kjer smo osvojili prvo mesto. Prvi dan smo vse tekme do večera zmagali z lahkoto (HuskEZ iz Dunaja, Mosquitoes iz bližine Dunaja, Styrian Sparrows iz Felbacha). Bolj zanimiva in napeta tekma je bila zadnja sobotina tekma turnirja proti Catchup Juniors iz Gradca, ki smo jih vseeno uspeli premagati za 4 točke. Prvi dan smo tako končali neporaženi. Naslednji dan smo imeli še dve “jutranji” tekmi proti Vienna Foxes in ekipi iz Linza, s katerimi nsmo imeli večjih težav. Neporaženi smo se uvrstili v finale proti domači ekipi Catchup. Prvih nekaj minut smo bili nezbrani, vendar nas je naš trener Matic Kuselj, postavil nazaj na noge. Tekmo smo dobili z izzidom 9:2.
Aurora Lešnik, Chicken Nuggets


WEIZ MY AGE AGAIN, Weiz, Avstrija 2. in 3.3.2019

objavljeno: 12. mar. 2019 00:44 avtor: Anže Zorman   [ posodobljeno 12. mar. 2019 00:56 ]

Moj prvi turnir izven Slovenije in drugi nasploh, noro!

Komplikacije so se pojavile že na poti v Weiz, v bistvu že kar v Celju, kjer je kombi z našimi osmimi puncami obtičal zaradi slabih gum in še zaradi drugih težav. Punce so se znašle in se ob čakanju na nov kombi spoprijateljile z zaposlenimi na bencinski črpalki. Za boljše razpoloženje so tudi nekaj zapele in to jim je pomagalo ohraniti motivacijo, da pridejo še isti večer varno v Weiz. Okoli 23.30 jim je to tudi uspelo. Jaz in moji trije sopotniki smo medtem že 2 uri v telovadnici počivali in se veselili, da nismo šli s kombijem. Po zabavni poti in vseh pripetljajih, je prišel čas za spanje. Prvi dan turnirja se je začel za To mi deli punce zgodaj, saj smo prvo tekmo imele že nekaj pred 9h zjutraj. Pred tekmo nas je ena izmed soigralk razveselila z novico, da so naše prve tekmice avstrijske državne prvakinje. Dejstvo, ki v ekipi sploh ni povzročilo slabosti in nervoze. Ampak igrale smo super. Prvič smo stale skupaj na parketu v takšni zasedbi, tri izmed enajstih novinke in tri novopečene mamice, rezultat pa 8:11. Samo tri pike so nas ločile od izenačenja, kar se nam je vsem zdelo precej vzpodbudno. Mogoče celo preveč, saj smo naslednjo tekmo odigrale tako slabo, da večino časa nisem vedela, kaj se dogaja in kaj moram na igrišču početi. Po tekmi je sledil prvi sestanek ekipe, kjer nas je trener dobro okregal. Razpoloženje je padlo, a se je po parih toplih sendvičih ponovno dvignilo, tako da smo naslednje tekme odigrale dosti boljše in eno tekmo uspele celo zmagati. Dvakrat smo izgubile le za eno točko, tako da smo bile na koncu dneva vseeno kar zadovoljne z napredkom in komunikacijo na igrišču. Pred večerjo smo dokončale še naš večerni kostum, ki je bil sestavljen iz smajlijev, bomb in številk, saj smo predstavljale igro minolovec. Zelo navdušen in zagret igralec naše igre je bil Matic iz Maribor Ultimate, ki pa na žalost po dveh poskusih še vedno ni uspel zmagati. Poskušali so tudi drugi, a zmagovalca vseeno nismo dobili. Večer smo po okusni večerji nadaljevali v prostoru za zabavo, a ker nam nemški rap ni bil najbolj všeč, smo se preselili nazaj v dvorano in v prostoru za zajtrk nadaljevali druženje ob balkanskih melodijah in srbskem kolu. Naslednje jutro smo imele še dve tekmi, od tega smo eno zmagale in bile na koncu zadovoljne z 10. mestom na našem prvem skupnem turnirju v prenovljeni zasedbi. Po odličnem kosilu smo se odpravili domov.

Weiz my age again, hvala za zabavno izkušnjo in lepe spomine, dobro večerjo in nekaj angleške muzike v vašem repertuarju. Hvala pa tudi moji ekipi To mi deli za noro vzdušje in podporo iz sideline-a in trenerju za super napotke ter krepitev ekipnega duha.

Kaja Crepinšek , ŠD FrizmiDRŽAVNO PRVENSTVO 2017

objavljeno: 18. sep. 2017 06:23 avtor: Urška Kur

Jeseni vsako leto poteka državno prvenstvo. Tokrat ga organizira mlad in svež klub Bistrica Ultimate.

V soboto, 23. 9. 2017, se bodo v Slovenski Bistrici pomerile slovenske ultimate ekipe v moški in tudi letos v ženski diviziji. V moški diviziji bo naslov branila ekipa Frimet, v ženski pa ekipa Cosmo deklet.

V nedeljo, 24. 9. 2017, pa nas na Pragerskem čaka še boj za naslov državnega mixed prvaka. Naslov bo letos poskušal ubraniti Frizmi.

Čaka nas zanimiv in ultimata poln vikend! Se vidimo!

1-10 of 34