Novice‎ > ‎

EUC 2019

objavljeno: 9. jul. 2019 00:10 avtor: Frizbi Zveza Slovenije   [ posodobljeno 9. jul. 2019 01:21 ]
29.6.2019
Mirno sončno sobotno jutro na Pobrežju v Mariboru je prekinilo kar nekaj avtomobilov polnih nadobudnih in vznemirjenih reprezentantov, reprezentantk in spremljevalne ekipe. Razdelitev dresov, zadnje slikanje, zadnji poljubi in objemi domačih in bližnjih in enotedenska dogodivščina na Madžarskem se lahko začne.
Prihod na samo prizorišče, otvoritvena ceremonija ter manjši ogrevalni trening so nam prvi dan zapolnili do potankosti, vse kar nam je še ostalo je bila večerja ter namestitev v sobe v kampusu, ki bodo naš dom naslednje dni.
Tudi večerno druženje se je kaj hitro končalo, saj so nas naslednji dan že čakale prve tekme. Polni zagona in pričakovanja smo kaj hitro tonili v svet sanj.

30.6.2019
Zgodnje zvonenje budilk, vznemirjeni vendar zaspani obrazi ter jasno nebo brez oblačka so zaznamovali nedeljsko jutro.
Še zadnje pregledovanje potovalk če je vse spakirano za najboljšo predstavo na igrišču, odhod na zajtrk ter krajša vožnja z avtobusom je bilo vse, kar nas je ločilo od prve tekme.
Prihod na prizorišče in tekme v polnem zagonu je tisto kar je vzbudilo mešane občutke, nekaterim prvič, nekaterim ponovno, vsem pa sigurno tisto vznemirjenje pred prvo tekmo in željo po igranju v reprezentančnem dresu, s to ekipo na takšnem dogodku.
Prvo tekmo nam je nasproti stala reprezentanca Italije. Prvih nekaj minut ter pik tekme je bilo zmedenih in nervoznih. Po začetnem krču in nervozi pa je tekma stekla in tudi pike in dobre akcije so se nabirale iz minute v minuto. Žal pa je ravno zaradi začetnih krčev in nervoze bilo potrebno zmago priznati sosedom iz Italije in sicer z rezultatom 10:15.
Po tekmi je tekmovalce čakala senca in osvežilna malice, saj za pravo kosilo ni bilo časa, tekma, tokrat proti favoriziranimi Francozom, je bila prehitro na sporedu.
Ponovno je sledilo vžiganje motorjev z ogrevanjem in metanjem diskov in prišla je konjenica Francozov. Kljub odličnim akcijam, napetimi pikami in izjemnem vzdušju so Francozi dokazali zakaj so favorizirana ekipa. Poraz smo tokrat morali priznati z rezultatom 5:15.
Kljub dobri borbi na obeh tekmah smo rahlo razočarani odšli proti našem začasnem domu in večerji. Tokrat je po večerji vseeno ostalo malo več časa da smo pozdravili tudi stare znance in prijatelje iz drugih ekip, ki jih srečujemo na tekmovanjih in turnirjih skozi leto.
A kljub temu je bilo kaj hitro treba kreniti proti postelji, saj nas je naslednji dan spet čakalo zgodnje bujenje.

01.07.2019
Ponovno vstajanje s petelini, pakiranje, zajtrk ter kratko popotovanje z avtobusom do igrišč. Ampak danes, saj prvo tekmo malo drugače. Danes so prvo tekmo v živo prenašali na spletnih straneh, kar pomeni da so nas danes lahko videli in navijali za nas tudi prijatelji in domači. Super stvar in hkrati stvar, ki ti še dodatno požene kri po žilah, saj se hočeš vsaj domačim in prijateljem pokazat v najboljši luči kar zna pustit ravno nasprotni učinek na igri. Ta tekma proti reprezentanci Norveške je pokazala prav to nervozo, zmedenosti in vse kar se je videlo tudi na prvi tekmi prvenstva proti reprezentanci Italije. Ni in ni prišla ta zbranost in odločnost. Le v določenih pikah in minutah se je mogoče zaznalo kanček tega a premalo da bi steklo tako kot mora. To tekmo je tudi žal nastopil čas da svoje delo začne opravljati nas fizioterapevt Blaž Kolenc. Tekma je kljub trudu našega fizioterapevta pustila dokončne posledice na gležnju Nine Kotnik, ki je do konca prvenstva ostala na klopi in ekipi nato pomagala s svojimi glasilkami, dobro voljo in pomočjo trenerjema na sideline-u (hvala še enkrat za vso podporo bila si najboljši navijač!!). Poškodbe pa se niso končale le pri njej neprijeten padec v obrambi je pustil posledice na rami Mitje Omrzela, ki se je z njimi uspešno boril do konca prvenstva s pomočjo našega fizioterapevta. Tekmo smo ob vsej nervozi ter zapletih pri poškodbah zaključili s porazom 9:15.
Po psihično naporni tekmi je končno prišel čas za senco in osvežilno malico, saj se je bilo treba psihično pripraviti še na eno tekmo dneva, tokrat proti reprezentanci Belgije.
Nova tekma, nova priložnost, nov fokus. To so reprezentantje prikazali na tekmi proti reprezentanci Belgije. Najbolj napeta tekma do zdaj, polna odličnih akcij, borbenosti in odličnega vzdušja. Vse to se je po universe točki obrestovalo s prvo zmago na prvenstvu. To je ta občutek in zagon za naprej, ki smo ga rabili po prvem dnevu porazov. Rezultat tekme je tokrat bil 14:13 v našo korist.
Odhod proti domu tokrat bolj poskočen in vesel vendar utrujen od celega dneva emocij in naprezanja. Sledila je še večerja, krajše večerno druženje z ekipo ali krajši obisk fizioterapevta zaradi utrujenih mišic, nato pa odhod proti sanjam in novem dnevu.

02.07.2019
Danes se je začel dan malo drugače z malo drugačnim tempom. Fizioterapevt in trenerja sta ekipo popeljala na razgled po okolici kampusa v tempu rahlega teka. Tempo pa danes ni bil drugačen le v smislu jutranje rutine temveč tudi v tekmah, saj je bila danes na sporedu le tekma z reprezentanco Danske.
Ponovno pakiranje sveže opranih dresov in vsega potrebnega za na tekmo, zajtrk in odhod na igrišča.
Četrti dan prvenstva in zamenjana rutina sta pustila posledice na igralcih (razbolene mišice, mikro poškodbe,…) za katere je poskrbel naš fizioterapevt vendar utrujenost ne izgine le z masažo. Vse to se je odražalo tudi na tekmi. Fokus, zagnanost, vzdušje in vse ostalo kar smo bili navajeni da je del nas prejšnje dni je izginilo kar se je poznalo tudi na končnem rezultatu. Reprezentanca Danske je bila boljša od nas z rezultatom 6:15. Četrti dan prvenstva je vsekakor pustil posledice na igralcih. Igralci so bili do zdaj navajeni takih sprememb tempa, takih rutin, toliko omejenega prostora in enakih ljudi na kupu le za obdobje vikend turnirjev in navsezadnje so bili tukaj tudi porazi. Vse to se je četrti dan pokazalo v nekakšni krizi v ekipi. Vzdušje je bilo bolj napeto, razdraženo. Zato je večerja in druženje po njej potekalo bolj umirjeno. Nekateri so si ogledali film, nekateri se družili po sobah nekateri odšli zgodaj spat. Vsak po svoje sestavljal svoj svet in svojo motivacijo in zagon za naprej.

03.07.2019
Po pravici danes ni noben vedel kaj pričakovati. Jutro je bilo bolj tiho zaspano, zadržano. Ponovno standardna jutranja rutina in tudi danes na sporedu samo ena tekma tokrat proti reprezentanci Irske. Tekma je pokazala da se vzdušje, zagon in motivacija vračata, vendar je bilo še nekaj drobnih napak, ki so odločile tekmo v prid Irske. Vzdušje tako s strani Irske reprezentance kot tudi nase pa je bilo odlično in ne glede na poraz ni bilo slabe volje ali grenkega priokusa. Danes smo imeli zaradi ene dosti zgodnje tekme v dnevu dosti časa, da si popoldne vzamemo čas za druženje in malo sprostitve. Nekateri so odšli do jezera blizu kampusa, nekateri so se šli razvajat na pravo kosilo, nekateri pa so si privoščili zaslužen spanec. Vsekakor je bil dan dobro izkoriščen. Druženje in sproščeno vzdušje se je tako nadaljevalo do časa za spanje. Polni dobre volje, motivacije in spočiti smo se veselili novega dneva in novih tekem.

04.07.2019
Rana ura, zlata ura. Težke noge, zgodnja budilka in zaspane oči nas tokrat niso ustavile. Dobra volja iz prejšnjega dne se je nadaljevala v današnje jutro. Kljub zgodnji tekmi smo vsi pridno kar se da hitro odhiteli na zajtrk in na igrišča ker nas je že čakala prva tekma proti reprezentanci Litve. Druženje in sprostitev iz prejšnjega dneva sta obrodila sadove. Reprezentanca je na terenu izgledala popolnoma drugače, kot da to ni ista ekipa. Lahke in odlično odigrane pike, spodbujanje, dobra volja, fokus na igro in vse kar se sodi zraven ni moglo privesti do ničesar drugega kot do zmage. Reprezentanco Litve smo ugnali z rezultatom 15:12. A časa za proslavljanje ni bilo veliko. Hitro smo se spravili v senco in na osvežilno malico, saj nas je danes čakala še ena tekma tokrat proti reprezentanci Finske. Fokus, dobra volja in vznemirjenje se je obdržalo tudi skozi premor, ki smo ga imeli med tekmama. Ponovno ogrevanje in priprava na tekmo nista spremenila vzdušja, ki je vladalo čez cel dan in tudi v tekmi proti reprezentanci Finske je vse to prineslo še eno pomembno in prigarano zmago. Tokrat je bil rezultat na tabli suverenih 15:9. Veseli in zagnani smo se odpravili proti kampusu na večerjo in na zaslužen počitek po napornem in vznemirljivem dnevu.

05.07.2019
Za nas zadnji tekmovalni dan. Kljub zelo uspešnem in sproščenem prejšnjem dnevu se je danes spet prikradla v nas tista mala živčnost, saj smo bili danes v boju za 9. mesto na prvenstvu in hkrati dobili možnost popravnega izpita z Italijansko reprezentanco, da ji tokrat dokažemo da zmoremo in da smo se rešili tiste nervoze iz prvega dne prvenstva. Napeta in živčna tekma je žal na koncu prinesla zmago reprezentanci Italije in hkrati tudi razočaranje na naši strani. Kljub odlični čeprav nervozni tekmi smo mogli premoč priznati z rezultatom 12:13. Celoten teden, utrujenost, kopičenje drobnih stvari, poškodb in še ta zadnji poraz proti Italijanski reprezentanci so zahtevali svoj davek. Zadnja tekma prvenstva za 11. mesto nas je čakala proti nam že znani reprezentanci Belgije, vendar motivacija, žar, zagon in marsikaj drugega je usahnilo. Nič ni šlo kar smo si zamislili. Tekmo smo odigrali po takratnih najboljših močeh vendar morali poraz priznati z rezultatom 7:15. Tako smo prvenstvo zaključili na odličnem 12. mestu. Dan se je prevesil v noč in izvedli smo še za nas sklepno dejanje prvenstva: zadnji sestanek s trenerji in ekipo potem pa veselo druženje pozno v noč. Naslednji dan nas je namreč čakal samo še ogled finalnih tekem ter odhod domov.

06.07.2019
Zadnji dan prvenstva, dan finalnih tekem. Ležerno jutranje vstajanje, saj se je druženje prejšnjega večera zavleklo do zgodnjega jutra in nato počasen odhod na zajtrk in proti igriščem na ogled finalnih tekem. Po zaključenih tekmah smo si lahko izmenjali reprezentančne drese s kolegi iz drugih držav se poslovili ter odpravili proti domu z mislijo na celoten teden, ki je bil za nami.

Comments