Novice‎ > ‎

EUCQ – Evropske sekcijske kvalifikacije

objavljeno: 30. maj 2019 23:33 avtor: Frizbi Zveza Slovenije   [ posodobljeno 30. maj 2019 23:37 ]
Čez vikend, 25. 5. – 26. 5. 2019, sem se prvič, odkar igram ultimate, udeležila turnirja z ekipo Cosmo Women. Turnir EUCQ je potekal v Šardicah na Češkem.
V petek preden smo odšli, sem bila na trnih (kdo pa ne bi bil na svoj prvi takšen turnir), kar se je poznalo na moji prtljagi, saj sem kar nekaj stvari pozabila doma. Izpred NK Pobrežje smo se odpeljale s kombijem in enim avtomobilom. Pot tja je bila zabavna in je navkljub vsem prevoženim kilometrom hitro minila. Na avtocesti je prišlo do manjše zagate in tako smo zgrešile izvoz do počivališča, kjer naj bi se tradicionalno spustili po toboganu za srečo. Do Šardic smo prispele pozno zvečer in si nato v temi postavile šotore. Šotor sem si delila s Kayo, kar je bilo precej zabavno.
V Šardice so se odpravili tudi fantje, ki so se nam pridružili približno eno uro kasneje. Tudi oni so si v temi postavili šotore in se hitro odpravili spat.
V soboto smo se zbudile precej zgodaj in se odpravile na zajtrk. Zajtrk mi je bil všeč, saj si imel prosto izbiro hrane, ki niti ni bila tako majhna. Nato se je dan začel. Pred vsako tekmo smo se zbrale in ogrele, nato pa jo odigrale in zmagale. Najprej smo zaigrale proti Flowers Wrotcław, nato z YellowFUJever in na koncu s Troubles. Celotna ekipa, vključno z menoj, je bila vesela, da smo dan odigrale tako dobro.
Zvečer sem se spat odpravila prej kot v petek in se oblekla topleje, saj je bilo ponoči zelo hladno in mi niti dvojna spalka ni pomagala pri mrazu.
Tudi fantje so v soboto odigrali tri tekme: proti Yellow Block, Rainbow Banana in Outsiterz. Prvo so izgubili, ostali dve pa zmagali, zato jih je v nedeljo čakala tekma proti The Bridge za polfinale.
V nedeljo zjutraj smo se kar hitro odpravile do igrišča, ki je bilo oddaljeno le nekaj minut vožnje z avtomobilom. Tam smo igrale z Outsisters, kjer sem tudi dosegla svojo prvo točko na turnirju. Z zmago proti Outsisters smo se uvrstile v finale, kjer pa bi naj igrale proti 3SB. Z njimi bi morale odigrati tudi zadnjo skupinsko tekmo zato smo se dogovorili in tekmi združili v eno. To mi je bilo všeč, saj smo lahko dale vse od sebe. Tekma je bila napeta in zmago smo si priigrale z universe točko, kar nam je prineslo 1. mesto na turnirju! Prav tako smo zmagale tudi SOTG.
Fantje so se po porazu proti The Bridge in zmagi nad Terrible Monkeys uvrstili na končno 5. mesto in si tako kot me, zagotovili napredovanje na regionalni turnir EUCR, ki bo avgusta v Trnavi na Slovaškem.
Po zadnji tekmi smo se odpravili nazaj proti Mariboru. Na poti smo dobile tudi sladoled z jagodami, ki nam ga je obljubil trener. S tem se je moj prvi turnir s Cosmo počasi zaključil. Čeprav sem bila utrujena, sem bila zelo vesela za zmago.

Alja BedenikComments