Novice‎ > ‎

Izbor v moško mladinsko reprezentančno ekipo

objavljeno: 20. mar. 2019 00:17 avtor: Anže Zorman   [ posodobljeno 20. mar. 2019 00:30 ]
Po dveh mesecih premora so se fantje ponovno zbrali za reprezentančno akcijo, saj je bil čas za 2. selekcijski trening za izbor v moško mladinsko reprezentačno ekipo. Fantje in punce namreč letos poleti odpotujejo na Poljsko, kjer bodo v okviru Evropskega mladinskega prvenstva (EYUC) branili slovenske barve v divizijah U20 moški, U20 ženske ter U17 moški. 
Uvodni trening so vse tri ekipe že opravile, tako da se sedaj že pojavljajo prvi obrisi končne ekipe, ki bo zastopala Slovenijo na omenjenem dogodku. Na sončnem Pobrežju se je 16.3.2019 zbralo dobrih 30 mladincev, ki se borijo za mesta v ekipi. Urnik je bil kar natrpan, po opravljenem ogrevanju je sledilo testiranje, kjer so se preizkušali v špritu na 40 metrov, skoku v višino, 3 cone drillu ter še nekaterih drugih "poligonih", ki so preverjali njihove sposobnosti. Na koncu dneva je bil čas za igro, kjer so morali pokazati, kako se prilagajajo na nove soigralce ter na katerih položajih se znajdejo najbolje. 
V upanju, da jim uspe priboriti eno izmed 20 mest, bodo fantje trenirali v lastnih klubih in šolskih ekipah, naslednji skupen dogodek pa jih čaka že aprila, ko se bodo pomerili z ekipami iz regije na EYUCupu na Dunaju.

Žiga Orešič, pomočnik selektorja U20 moške reprezentanceComments