Novice‎ > ‎

KONEC TEKEM SKUPINSKEGA DELA - EYUC 2017

objavljeno: 7. avg. 2017 23:48 avtor: Urška Jakopin   [ posodobljeno 8. avg. 2017 05:51 ]

Za nami so prvi trije tekmovalni dnevi Evropskega mladinskega prvenstva v ultimate frizbiju v Veenendaalu na Nizozemskem. Slovenijo zastopata ženska in moška U20 ekipa, ki sta se na prvenstvo podali prvič.

V Veenendaal sta ekipi prispeli v soboto zjutraj. Nastanili sta se v telovadnici, skupaj s še tremi drugimi državami. Popoldne jih je čakala otvoritvena parada in prireditev v središču mesta. Ponosno so zapeli slovensko himno in visoko vihteli slovensko zastavo. Tudi letos so med množico mladih izstopali s svojim glasnim navijanjem, petjem in zabavnimi igricami. Po otvoritvi so si ogledali otvoritveno tekmo Italijank in Nizozemk, nato pa hitro zlezli v postelje.

Prvi tekmovalni dan sta obe ekipi igrali dve tekmi, prvo ob 11:30 in drugo ob 17:30. Fantje so zaigrali proti Švedom, punce pa proti Švicarkam. Obe tekmi sta se končali s porazom naših ekip, ampak ju to ni ustavilo, da na drugi tekmi ne bi dali vse od sebe. Punce so premagale Belgijke, fantje pa po zelo napeti tekmi ekipo Špancev. Prvi tekmovalni dan sta ekipi zaključili z izkupičkom 1 zmage in 1 poraza.

V ponedeljek sta ekipi zaigrali svoji zadnji tekmi v skupinskem delu, in sicer punce proti Slovaški in Nemčiji, fantje pa proti Poljski in Avstriji. Punce so dan začele več kot odlično, saj so Slovaško premagale z rezultatom 15:5. Na drugi strani pa so fantje zjutraj doživeli poraz proti Poljski, igre pa niso znali popraviti niti za tekmo z Avstrijci, ki so jo po obetavnem začetku izgubili. Punce so drugo tekmo igrale proti Nemkam in jim vse do konca konkurirale. V drugem polčasu so celo izenačile na 9:9, na koncu pa so morale priznati premoč Nemk in so izgubile s 15:10.

Danes se bodo začele tekme, ki bodo ekipe že usmerile proti njihovi končni uvrstitvi. Tako so fantje napredovali v 'lower pool' in se bodo danes pomerili z Belgijci. Punce so se uvrstile v 'middle pool' in jih danes čakata tekmi proti Italijankam in Švedinjam. Za več sprotnih informacij, utrinkov s prvenstva in prenose tekem, obiščite spletno stran http://www.ultimatemladih.si/ ali pa FB Slovenskih reprezentanc.

Comments