Novice‎ > ‎

Slovenska reprezentanca 7. na turnirju v Švici!

objavljeno: 15. jun. 2011 06:51 avtor: Blaz Jakopin   [ posodobil 15. jun. 2011 07:08 Frizbi Zveza Slovenije ]
V okolici mesta Ženeve se je pretekli vikend odvijal tradicionalni turnir Talampaya, katerega se je udeležila tudi novopečena slovenska reprezentanca. Od 34. ekip, ki so igrale na turnirju si je Slovenija priborila 7. mesto.

Za format turnirja so organizatorji izbrali Swiss draw, kjer vsaka ekipa igra z ekipo, ki ima enako število zbranih točk, tako vedno igraš s sebi enako ekipo in so tekme kvalitetnejše. Po 5. krogih swiss draw formata se igra četrtfinale, pol finale in finale.

Prvi dan je slovenska reprezentanca premagala švicarsko ekipo Wombat, sledila pa je še ena zmaga proti švicarski reprezentanci. Zadnjo tekmo dneva je reprezentanca igrala proti ekipi Eurotrash, katero je po nesrečnem spletu okoliščin izgubila z majhno razliko.Drugi dan so slovenci prvo tekmo igrali proti ekipi FSL, ki so jo suvereno premagali. Sledila je tekma s favoriti (in bodočimi zmagovalci) turnirja, belgijsko ekipo Plan B. Tekma je bila naporna saj so belgijci hitro pokazali, da so utrjena in dinamična ekipa. Z visokimi sprejemalci in dobrimi meti so Plan B povedli v polčasu. Slovenija je prilagodila in jih skoraj dohitela, vendar se belgijci niso vdali pritisku. Zmagali so za dve točki razlike. Reprezentanco se je po točkah uvrstila na drugo mesto v svoji skupini in je v četrtfinalu (od 1. do 8. mesta) igrala s Francijo. Francozi so pokazali izjemno konsistenco v napadu in veliko pritiska v obrambi. Kljub dobri conski obrambi Slovenije, so tudi to tekmo naši izgubili.Tretji dan je bila na vrsti tekma proti Španiji. Slovenija je dobro nadzirala tempo vso igro, vendar je popustila na zadnjih točkah in nesrečno izgubila, tako ji je ostalo še zadnja tekma za 7. mesto, kjer so se znova srečali z ekipo Eurotrash. Tokrat so Slovenci pokazali svojo pravo luč in tekmo suvereno zmagali.

Za slovensko reprezentanco je tako prvi skupni turnir, kjer so pridobili nove ekipne izkušnje in videli, da so izjemno sposobna ekipa, ki ima veliko potenciala.

Kar tako naprej, SLOVENIJA!

USlo
Comments