Novice‎ > ‎

U17 Evropski pokalni prvaki!

objavljeno: 17. jul. 2017 01:37 avtor: Frizbi Zveza Slovenije   [ posodobljeno 21. jul. 2017 00:00 ]
Zgodovinsko prvo zlato v ultimate frizbiju za Slovenijo

Slovenska mladinska U17 reprezentanca je na evropskem pokalu v ultimate frizbiju, ki je potekal med 13. in 16. julijem v Debrecenu, dosegla prvo zlato za svojo državo.

Ekipa se je nepremagana po skupinskem delu v finalu pomerila z reprezentanco Poljske, katero je v prvem polčasu nadvladala in povedla z rezultatom 7-3. Poljski fantje pa nikakor niso obupali in po nekaj izvrstnih obrambah rezultat izenačili na 7-7. Zadnjo točko so Slovenci priigrali v dramatičnem napadu z atraktivno podajo Bistričana Primoža Podlesnika na mladega Ptujčana Martina Murka, ki je disk suvereno ujel v zraku nad svojim obrambnim igralcem za prvo slovensko zmago na evropskih tekmovanjih.

Slovenska U17 reprezentanca je zmagala tudi nagrado za športni duh, ki jo prejme ekipa z najvišjim rezultatom medsebojnega točkovanja športnega duha. Športni duh se točkuje v petih kategorijah: poznavanje in uporaba pravil, izogibanje telesnega kontakta, poštenost in fair-play, pozitivni odnos in samokontrola ter medsebojna komunikacija. 

Prve tri uvrščene ekipe v moški U17 diviziji:

  1. SLOVENIJA
  2. POLJSKA
  3.  AVSTRIJA

Prve tri uvrščene ekipe v moški U17 diviziji po rezultatih športnega duha:

  1. SLOVENIJA
  2. POLJSKA
  3. SLOVAŠKA

Čestitke!Comments