Novice‎ > ‎

Vroče priprave na vročem soncu

objavljeno: 19. jun. 2019 00:15 avtor: Frizbi Zveza Slovenije   [ posodobljeno 19. jun. 2019 00:15 ]
Le še nekaj dni nas loči do Evropskega prvenstva na Madžarskem, katerega se bodo udeležili člani. Zanj se je seveda treba dobro pripraviti, zato so v Koštaboni prva dva dni junija potekale še zadnje priprave mešane reprezentance.

Potek vikenda sta po dnevih opisala Aurora Lešnik in Mitja Omerzel:

Prvi dan priprav smo vadili handler movement pri reševanju iz linije in veliko poudarka je bilo na vajah pri horizontalni postavitvi. Na koncu je sledila tudi igra. Kljub močni vročini smo ostali (vsaj bolj ali  manj) fokusirani.
Na kratko: pridobili smo znanje, uigranost in izločili 24 litrov tekočine skozi lojne in znojne žleze.
Poleg tega pa sem uživala v dobri družbi in hrani.

Aurora Lešnik


Prebujanje drugi dan je potekalo v skladu s pričakovanji. Starejši člani ekipe, katere že muči nespečnost, so bili zbujeni že dve uri pred uro bujenja, med tem ko so mlajši lovili vsako minuto spanca, ki jim je bila na voljo.
Po hitro zaužitem zajtrku je že bil čas za prvi sklop treninga, kateri pa je bil tudi edini. Trening je bil namenjen uigravanju conske obrambe. Začelo se je z nekaj uvodnimi vajami preko katerih smo hitro prešli na dejansko postavitev igralcev na igrišču in zadolževanje nalog posameznih pozicij v obrambi.
Uigravanje in treniranje je bilo sestavljeno iz 15 minutne igre z vmesnimi pavzami. Med pavzami smo govorili o nejasnostih in izboljšavah. Po približno 3 urah, mogoče 4-ih, je sledilo kosilo in hlajenje v senci.
Zaradi visokih temperatur je bila odločitev o kopanju in hlajenju v morju ter preživljanju popoldneva ob ne-igranju, dokaj enostavna in enotna. Sicer ne v popolni zasedbi, je sledilo namakanje ritk v morju in uživanju ob slastni lubenici.
Ko so se riti dovolj ohladile in glave zbistrile, je sledilo še zadnje dejanje in sicer poslavljanje reprezentantov ter vožnja domov.

Mitja Omerzel


Reprezentanti zdaj skupaj trenirajo ob sredah na mixed treningih v Mariboru.
Spremljaj jih na facebook strani Slovenian National Ultimate Teams!

Sabina Rožac
Comments