Novice‎ > ‎

Winterleague 2011

objavljeno: 15. apr. 2011 01:15 avtor: Blaz Jakopin   [ posodobil 2. jun. 2011 12:29 Oliver Jovic ]
V soboto (zelo!) zjutraj, 9.4.2011, so se 4 ekipe slovenskih igralk in igralcev ultimata iz Nove Gorice, Ljubljane in Maribora zbrale v avtomobile in se odpravile na pot . Po kratkem postanku na bencinskem servisu ob prelestnem mestecu Zöbern, kjer imajo mimogrede zelo zabaven tobogan, se je pot nadaljevala v Avstrijo na Dunaj, na zunanji turnir Winterleague. Zgodaj popoldan so se To mi deli, Cosmo Disc, Huck Norris in VertiGo nastanili v judo telovadnici olimpijskega kompleksa, kjer so preživeli še en odličen ultimate vikend.  

Kakor so kazale vremenske napovedi, je vreme bilo sončno in “rahlo” vetrovno. “rahlo” pomeni močan veter iz vseh možnih zornih kotov, različnih hitrosti, ki je seveda trmasto vztrajal v soboto, kakor tudi v nedeljo.

Deklice iz ekipe To mi deli so prve začele s tekmami. Z rahlimi težavami na začetku so se dobro prilagodile, pokazale odlično igro in končale na odličnem 6. mestu. Bravo, punce, kar tako naprej! V WOMEN diviziji je zmagala ekipa Velka Morava iz Brna, nagrado Spirit Of The Game (SOTG) pa si je prislužila ekipa Prague Devils.  

V kategoriji OPEN sta tekmovali ekipi Huck Norris iz Ljubljane in VertiGo iz Nove Gorice. VertiGovci so prišli na turnir v ekipi štirih igralcev. Še enega igralca jim je priskrbel organizator, tako da so skozi ves čas turnirja igrali brez menjave. Hitro so se uskladili in pokazali dobro igro, mirne glave in pametne odločitve, predvsem pa ogromno kondicije. Kljub manjštevilčnosti so se uvrstili v finale, kjer pa je žal ekipa Scorpions iz Bratislave pokazala premoč, tako da so končali na 2. mestu. Čestitamo, VertiGo!
Ljubljanska ekipa Huck Norris v zasedbi šestih pogumnih fantov pa je imela veliko težav z vremenom. Tako izkušenejšim kot novim igralcem je metanje in lovljenje diska v vetru povzročalo veliko preglavic. Kljub izgubljenim tekmam pa se je videlo, da je bila vsaka naslednja tekma odigrana boljše. Po napačni odločitvi, zmagati na sobotni zabavi, se je to v nedeljo ob še malo močnejšem vetru na igri premočno poznalo, kar pa je prineslo uvrstitev na 18. mesto. Nagrada SOTG je pripadla ekipi Disc Fiction iz Celovca.

V najmočnejši, kategoriji PRO, pa je tekmovala ekipa Cosmo Disc iz Maribora, sestavljena iz moških igralcev slovenske mešane ultimate reprezentance, ki bo letos avgusta zastopala našo državo na Evropskem prvenstvu v ultimatu – EUC 2011. Fantje so pokazali odlično pripravljenost, videli smo dobra tako napad kot obrambo, kar nekaj igralcev pa je gledalcem pokazalo kar nekaj zelo atraktivnih lay-outov. Po napornem polfinalu so se uspeli prebiti v finale, kjer pa kljub fenomenalni igri niso uspeli premagati zmagovalcev, dunajske ekipe ThebigEz. SOTG je pripadel ekipi Outsiterz iz Bratislave.

Za nami je prvi letošnji 5:5 turnir, za katerega bi lahko rekli, da je pokazal, da v Sloveniji igramo dober ultimate, njegova kakovost pa iz leta v leto narašča.

Slike lahko najdete v galeriji. 

USlo
Comments