Reprezentanca

SLOVENSKE MLADINSKE REPREZENTANCE
Letošnje mladinsko reprezentančno dogajanje bo osredotočeno predvsem na dva dogodka: Evropski mladinski pokal (European Youth Ultimate Cup ali "EYUCUP2017") v mestu Debrecen na Madžarskem in pa Evropsko mladinsko prvenstvo (European Youth Ultimate Champioship ali "EYUC2017") v mestu Veenendaal na Nizozemskem. Evropsko prvenstvo je za vsakogar nepozabna izkušnja, saj ima možnost igrati proti vsem državam evrope, se pomeriti z najboljšimi, spoznati mnogo novih prijateljev in pridobiti neprecenljive izkušnje.

VODSTVO
Novembra 2016 sta mesta selektorja ter pomočnika selektorja MOŠKE reprezentance ponovno stopila Blaž Jakopin in Matic Kuselj. Na mesti selektorja in pomočnika selektorja ŽENSKE
reprezentance pa sta ponovno stopila Luka Banović in Jernej Mihelač. Vsi štirje člani selektorske ekipe so člani ŠD Ultimate frisbee Maribor. Člani in članice slovenske U20 reprezentance prihajajo iz vseh slovenskih društev. Razvoj ekipe bo baziran na individualnih sposobnostih posameznikov. Pri osebnem napredku bodo članom in članicam v pomoč trenerji njihovih lokalnih društev.

KAJ NAS ČAKA?
Igralci se bodo lahko v reprezentanco prijavili preko spletnih obrazcev. Prijavili se bodo lahko v U17 in U20 reprezentance. Po prijavi bosta organizirana dva selekcijska treninga ("TRYOUT PRACTICE"), kjer bodo selektorji skozi različne vaje ocenili zmožnosti igralcev in razsodili kdo je primeren za nastop v reprezentanci.

Termini selekcijskih treningov in lokacij so naslednji:

1. TRYOUT TRENING: NEDELJA, 26. februar 2017, UŠC Leona Štuklja MB

2. TRYOUT TRENING: SOBOTA, 8. april 2017, ŠC Pobrežje MB

Seznam izbranih igralcev v mladinske reprezentance bo objavljen do konca aprila 2017. Vse reprezentance čaka nekaj pripravljalnih turnirjev na domačih in tujih tleh, kjer se bodo pomerili z mladinskimi ekipami drugih držav. Namen je izpeljati tudi trening vikend, ki bo namenjen uigravanju in ekipnim aktivnostim.