1. SUL turnir je za nami!

objavljeno: 14. apr. 2015 11:03 avtor: Matevž Črnilogar

V nedeljo 12.4.2015 je bil v Kotaboni na nogometnem igrišču NK Dragonja turnir v ultimate frizbiju. port, katerega se igra s frizbijem, je prisoten v Sloveniji e 10. leto, letos pa se je vzpostavila tudi dravna liga z nazivom Slovenska ultimate liga (SUL).

Foto: Maruša Lešnik


Sama liga sestoji iz veturnirjev, kjer se ekipe znotraj lige pomerijo med seboj, za konno zmago pa velja setevek uvrstitev na posameznih turnirjih. Omenjeni turnir je bil prvi izmed tirih, organizirala pa ga je koprska ekipa KO-MET. Zraven tekmujejo e ljubljanski Frizmi, mariborski Cosmo ter Nuclear Discs iz Krkega, izven konkurence Slovenske ultimate lige pa je v Kotaboni tekmovala e traka ekipa Flying Boars.

Tekmovalo se je v skoraj poletnih temperaturah z zelo izenaenimi tekmami. Gledalci so videli izenaene in napete tekme, ampak so na koncu favoriti brez vejih problemov premagali nasprotnike. Konno prvo mesto turnirja je zasedla ekipa Frizmi, drugo mesto je osvojila ekipa Cosmo, tretji so bili domaini KO-MET, etrti Flying Boars, zadnje mesto pa je osvojila ekipa Nuclear Discs. “Spirit of the game” je na koncu osvojila ekipa Frizmi, katera je prikazala najveznanja pravil ter fair play-a. 

Se vidimo 17. maja v Logatcu na 2. turnirju Slovenske ultimate lige! 

Foto: Maruša Lešnik

Foto: Maruša Lešnik

Comments